ΓΑΛΛΙΚΑ

ΓΑΛΛΙΚΑ

5 Λόγοι για να Μάθεις Γαλλικά

Θεματολογία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 30 ΩΡΕΣ

Είναι μια παγκόσμια γλώσσα

Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν γαλλικά. Τα γαλλικά είναι η δεύτερη πιο ευρέως διδασκόμενη ξένη γλώσσα μετά τα αγγλικά, και η πέμπτη πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Τα γαλλικά είναι επίσης η μόνη γλώσσα, μαζί με τα αγγλικά, που διδάσκεται σε κάθε χώρα του κόσμου!

Είναι γλώσσα πολιτισμού

Τα γαλλικά είναι η διεθνής γλώσσα της μαγειρικής, της μόδας, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών, του χορού και της αρχιτεκτονικής. Η γνώση γαλλικών προσφέρει πρόσβαση σε σπουδαία πρωτότυπα έργα λογοτεχνίας, καθώς και σε ταινίες και τραγούδια. Τα γαλλικά είναι η γλώσσα του Victor Hugo, του Molière, του Léopold Sendar Senghor, της Edith Piaf, του Jean-Paul Sartre, του Alain Delon και του Zinedine Zidane!

Μια γλώσσα για ταξίδια

Η Γαλλία είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο και προσελκύει περισσότερους από 87 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Η ικανότητα να μιλάς έστω και λίγα γαλλικά καθιστά την επίσκεψη σου στο Παρίσι, και γενικότερα σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας, πολύ πιο ευχάριστη, και σου προσφέρει πληροφορίες για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Γάλλων.

Η άλλη γλώσσα των διεθνών σχέσεων

Τα γαλλικά είναι διεθνής γλώσσα εργασίας και επίσημη γλώσσα των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UNESCO, του ΝΑΤΟ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και των διεθνών δικαστηρίων. Είναι, επίσης, η γλώσσα των τριών πόλεων (Στρασβούργο, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργου), όπου έχουν την έδρα τους τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Η γλώσσα της αγάπης και της λογικής

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι τα γαλλικά αποκαλούνται και γλώσσα της αγάπης. Πέρα από γλώσσα της αγάπης όμως, είναι και η γλώσσα της λογικής. Πρόκειται για μια αναλυτική γλώσσα που δομεί τη σκέψη και αναπτύσσει την κριτική σκέψη, πολύτιμη δεξιότητα για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

διαδικτυακα
Δια ζώσης
 • Φοιτητές
 • Ανέργους
 • Τρίτεκνους & Πολύτεκνους
 • Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Για τη χορήγηση της έκπτωσης απαιτείται αντίστοιχο επίσημο έγγραφο (πχ πάσο φοίτησης ή κάρτα ανεργίας κλπ). 

Η παραπάνω έκπτωση ΔΕΝ ισχύει συνδυαστικά με άλλη προσφορά

όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν και 2ο σεμινάριο!

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πληροφορίες / Εγγραφές

Μαθητές – Φοιτητές – Ενήλικες

 • Ολιγομελή τμήματα
 • Εκπαιδεύουν εισηγητές έμπειροι επαγγελματίες ενεργοί στην αγορά εργασίας
 • Χορηγείται πλήρες πακέτο σημειώσεων

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

Αποστείλετε συνημμένα με mail στο [email protected]

 1. συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής σύμφωνα με τα στοιχεία σας όπως αυτά αναγράφονται στο δελτίο ταυτότητας 
 2. το αποδεικτικό κατάθεσης της 1ης δόσης (σε φωτογραφία ή απευθείας το αποδεικτικό που προκύπτει από την e-banking μεταφορά)
 • Σε περίπτωση που είστε Φοιτητής ή Άνεργος επιπλέον των 1 και 2 , αποστέλλετε μία φωτογραφία από το σχετικό αποδεικτικό ανεργίας στο οποίο θα πρέπει να φαίνεται ευδιάκριτα ο κωδικός και η ημερομηνία λήξης του ή αν είστε φοιτητής αντίστοιχα, αποστέλλετε το φοιτητικό σας πάσο

Σε περίπτωση που είστε εργαζόμενος σε κάποια επιχείρηση, ιδιοκτήτης ή μέτοχος σε αυτή και επιθυμείτε να εκδοθεί τιμολόγιο, θα χρειαστεί:

 1. συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής με τα στοιχεία το προσώπου που θα εκπαιδευτεί (βάση στοιχείων ταυτότητας)
 2. Το αποδεικτικό της 1ης δόσης μαζί με τα στοιχεία της εταιρείας σας, προκειμένου να μπορούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση τιμολογίου.

Το τιμολόγιο θα εκδοθεί κατόπιν συνεννόησης, αφότου γίνει η εξόφληση του σεμιναρίου.

Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε κατά την εγγραφή σας, στην περίπτωση που υπάρξει κάποιος περιορισμός σχετικά με το ωράριο που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

 1. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (ΠΕΙΡΑΙΩΣ / ΕΘΝΙΚΗ) κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία στο [email protected]
 2. Δυνατότητα αποπληρωμής με πιστωτική/χρεωστική κάρτα μέσω e-pos.

Παρακαλούμε όπως στην αιτιολογία πληρωμής να αναγράφετε το όνομα σας και το σεμινάριο στο οποίο δηλώσατε συμμετοχή.

Σε περίπτωση έκδοσης Τιμολογίου

Η κατάθεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τον εμπορικό λογαριασμό της εκάστοτε επιχείρησης και μαζί με την αίτηση εγγραφής να αποσταλούν τα εξής:

 1. Βεβαίωση Εργοδότη (εάν πρόκειται για εκπαίδευση υπαλλήλου)
 2. Η 1η σελίδα του Taxis (εάν πρόκειται για εκπαίδευση του εργοδότη)
 3. Στοιχεία τιμολόγησης  (στοιχεία σφραγίδας)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα!

Καριέρα στα Αγγλικά

Η σύγχρονη Αγγλική Γλώσσα κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας. Αποτελεί μία από τις συνολικά 6 επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε. και μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σύγχρονη Αγγλική Γλώσσα κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας. Αποτελεί μία από τις συνολικά 6 επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε. και μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι προσφέρουμε στον μαθητή

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΧΟΝ Καμάρας, ακολουθώντας τη μεθοδευμένη εκπαιδευτική διαδικασία του Διεθνούς Δικτύου Σπουδών ΑΧΟΝ, προετοιμάζει τους σπουδαστές για τις εξετάσεις όλων των επιπέδων του κάθε φορέα.

young-english-teacher-doing-her-class-online

ΠΤΥΧΙΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

35882f80d522f011e2c4055c71f31157

Cambridge University

Το Διεθνές Δίκτυο Σπουδών ΑΧΟΝ είναι εξουσιοδοτημένο εξεταστικό κέντρο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του Cambridge University και προετοιμάζει τους σπουδαστές του για τις εξετάσεις:

Michigan University

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει τις εξετάσεις του Michigan University και το ΑΧΟΝ Καμάρας σας προετοιμάζει για τα πτυχία

1200px-Seal_of_the_University_of_Michigan.svg

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θεσμοθετήθηκε να πιστοποιεί τη γνώση της ξένης γλώσσας σε έξι επίπεδα, όπως έχουν προσδιορισθεί με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εισαγωγή σε Α.Ε.Ι.

Στον Εκπαιδευτικό Ομιλο ΑΧΟΝ Καμάρας υπάρχουν προγράμματα προετοιμασίας για το ειδικό μάθημα της αγγλικής γλώσσας στις πανελλήνιες εξετάσεις, που διοργανώνονται απο το Υπουργείο Παιδείας, για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό, μπορούν να προετοιμαστούν στο ΑΧΟΝ Καμάρας για κάποιες από τις εξής πιστοποιήσεις:

Οι εξετάσεις TOEFL απευθύνονται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να κάνουν σπουδές σε αγγλόφωνα εκπαιδευτικά ιδρύματα (εξωτερικού ή εσωτερικού). Kάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά τη συνολική βαθμολογία του TOEFL που πρέπει να επιτύχει ο υποψήφιος.

Οι εξετάσεις IELTS (INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM) απευθύνονται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να κάνουν σπουδές σε αγγλόφωνα εκπαιδευτικά ιδρύματα (εξωτερικού ή εσωτερικού).

Οι εξετάσεις IELTS αποτελούν το Αγγλικό αντίστοιχο στις Αμερικάνικες εξετάσεις του TOEFL. Oι διαφορές τους αφορούν όχι τόσο την προσέγγιση της γλώσσας ή το επίπεδο, αλλά τον τρόπο εξέτασης.

Οι εξετάσεις GMAT (GRADUATE MANAGEMENT ADMISSION TEST) απευθύνονται σε σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και η εξέταση γίνεται μέσω Η/Υ. 

Οι εξετάσεις GRE (GRADUATE RECORD EXAMINATIONS) απευθύνονται σε σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα και η εξέταση γίνεται μέσω Η/Υ.

Γαλλικά

Η Γαλλική γλώσσα είναι η τρίτη από τις Ρομανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών ως μητρική γλώσσα, μετά την Ισπανική και την Πορτογαλική, αλλά η μόνη με δυναμική παρουσία και στις πέντε ηπείρους. Το 2006 ήταν η 4η ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο με 520 εκατομμύρια ομιλητές, στην Ευρώπη ομιλείται από 72 εκατομμύρια γαλλόφωνους ως μητρική γλώσσα. Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα παραμένουν μαζί με τα αγγλικά και τα ισπανικά ως ισχυρή γλώσσα στη διπλωματία.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΧΟΝ Καμάρας, ακολουθώντας τη μεθοδευμένη εκπαιδευτική διαδικασία του Διεθνούς Δικτύου Σπουδών ΑΧΟΝ, προετοιμάζει τους σπουδαστές για τις εξετάσεις όλων των επιπέδων του κάθε φορέα.

Οι σπουδαστές μας προετοιμάζονται για τα όλα τα πτυχία της Γαλλικής γλώσσας

A1

Α2

Β1

Β2

Γ1

Γ2

Sorbonne 1

Sorbonne 2

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει εξετάσεις και γλωσσικές δοκιμασίες στη γαλλική γλώσσα που επικυρώνουν επίσημα το επίπεδο γνώσης.

DELF-DALF

Στους υποψήφιους που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις, χορηγείται ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα με συγκεκριμένα κριτήρια προσόντων, που ορίζονται από ειδικούς σε ευρωπαικό επίπεδο τα οποία εγγυώνται τη διεθνή φήμη και αναγνώριση αυτών των διπλωμάτων στην αγορά εργασίας και στους επίσημους ευρωπαικούς και διεθνείς οργανισμούς. Οι εξετάσεις DELF – DALF μπορούν να διεξαχθούν σε όλα τα γαλλικά ινστιτούτα και αρμόδια εξεταστικά κέντρα ανά τον κόσμο.

Το νέο σύστημα εξετάσεων περιλαμβάνει έξι ανεξάρτητα διπλώματα, εναρμονισμένα με τα έξι επίπεδα του ευρωπαϊκού πλαισίου, χωρίς προαπαιτούμενες ενότητες. Μια εκδοχή για εφήβους οργανώνεται για τα επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2 και τα μέσα είναι προσαρμοσμένα στην εφηβική ηλικία.

Διπλώματα SORBONNE

Είναι διπλώματα που χορηγούνται σε ξένους υποψήφιους από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης-Παρίσι IV.

Τα πτυχία του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Université Paris- Sorbonne απευθύνονται σε μη γαλλόφωνους σπουδαστές της γαλλικής γλώσσας που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους σε αυτή. Οι υποψήφιοι εξετάζονται κυρίως μέσα από το πρίσμα της γαλλικής λογοτεχνίας και το γαλλικού πολιτισμού.

Για τα επίπεδα Β1, Β2 η εξέταση της γλώσσας γίνεται με ασκήσεις γραμματικής καθώς και ερωτήσεις κατανόησης λογοτεχνικού κειμένου. Η εξέταση κατανόησης προφορικού λόγου άπτεται ενός λογοτεχνικού κειμένου και ασκήσεων διάκρισης των ήχων της γαλλικής.

Τα μεγαλύτερα επίπεδα C1, C2 έχουν καθαρά λογοτεχνική προσέγγιση της γλώσσας, για κάθε εξεταστική περίοδο ορίζονται 2 λογοτεχνικά έργα πάνω στα οποία καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι. Παράλληλα εξετάζονται οι γνώσεις στο γαλλικό πολιτισμό και τη γαλλοφωνία.

Sorbonne B1

πιστοποιεί ένα επίπεδο ικανοτήτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τις καθημερινότητας, γνώση λεξιλογίου περίπου 2000 λέξεων και βασικών γραμματικών γνώσεων, ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις θεμάτων της επικαιρότητας, ικανότητα προφορικής και γραπτής παρουσίασης πληροφοριών και κειμένων σε θέματα της καθημερινότητας.

Sorbonne B2

πιστοποιεί την καλή γνώση της καθομιλουμένης γαλλικής γλώσσας που καθιστά δυνατή τη σωστή γραπτή και προφορική έκφραση σε πληθώρα θεμάτων. Οι κάτοχοι του διπλώματος αυτού κατατάσονται στο επίπεδο Γ’ ΑΣΕΠ και εάν το επιθυμούν, δύνανται να εγγραφούν σε Γαλλικά Πανεπιστήμια

Sorbonne C1

πιστοποιεί το προχωρημένο επιπέδου της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού.

Sorbonne C2

το δίπλωμα γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας, με τρεις επιλογές (Λογοτεχνία, Μετάφραση, Ευρωπαικοί Θεσμοί) αποτελεί την εισαγωγή στην ειδικότητα και αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής είναι ικανός να παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερης εκπαίδευσης.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θεσμοθετήθηκε να πιστοποιεί τη γνώση της ξένης γλώσσας σε έξι επίπεδα, όπως έχουν προσδιορισθεί με βάση την κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για τη Γαλλική γλώσσα στην παρούσα χρονική στιγμή πιστοποιούνται τα ακόλουθα επίπεδα: