Τα 9 καλύτερα εργαλεία AI του 2023

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) ή Artificial Intelligence (AI) παρουσιάζει τρομερή εξέλιξη. Ήδη μετασχηματίζει διάφορους κλάδους και φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε. 

Πάμε να δούμε μαζί μερικά από τα κορυφαία AI εργαλεία που κάνουν θραύση. 

1. ChatGPT 

Το ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer), που αναπτύχθηκε από την OpenAI, είναι ένα γλωσσικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή και αναγνώριση. Στην ουσία, είναι ένα chatbot ικανό να παράγει κείμενο που μοιάζει εξαιρετικά με τον ανθρώπινο λόγο και να συμμετέχει σε ουσιαστικές συνομιλίες.  

Μερικές από τις λειτουργίες τις οποίες μπορεί να κάνει είναι: 

  • να γράψει κώδικα, 
  • να κάνει περίληψη ή μετάφραση, 
  • να γράψει ολόκληρα άρθρα ή εργασίες κ.α. 

2. Jasper 

Το Jasper έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες σε διάφορες εργασίες, κυρίως όμως στη δημιουργία περιεχομένου (content writing), αλλά και στη δημιουργία εικόνων. 

Αρχικά, του δίνεις κάποιες λέξεις, τις οποίες το Jasper αναλύει πριν δημιουργήσει φράσεις, παραγράφους ή ολόκληρα άρθρα με βάση το θέμα και τον τόνο της φωνής. Είναι σε θέση να παράγει ένα άρθρο 1.500 λέξεων σε λιγότερο από 15 λεπτά. 

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα διαθέτει περισσότερα από 50 πρότυπα δημιουργίας περιεχομένου AI. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται αναρτήσεις σε ιστολόγια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαφημίσεις Facebook ή Google, δελτία τύπου κ.α. 

3. Midjourney 

Το Midjourney είναι προορισμένο για δημιουργία εικόνων και ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλούς . 

Αποτελεί ένα πρόγραμμα μετατροπής κειμένου σε εικόνα μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μοναδικά και συναρπαστικά οπτικά στοιχεία για διάφορους σκοπούς (για παράδειγμα για άρθρα σε blog, για social media κ.α.). 

Αρχικά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο Discord. Μετά θα πρέπει να δημιουργήσεις μηνύματα κειμένου ή προτροπές (prompts), όπου θα περιγράφεις στο Midjourney τι είδους εικόνα θέλεις να φτιάξει. Στη συνέχεια, το εργαλείο μετατρέπει τα μηνύματα κειμένου σε εικόνες.

Young adult woman with creative makeup and glamour ,generative artificial intelligence

4. Pictory AI 

Το Pictory AI αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο ΤΝ για δημιουργία βίντεο (video generator). 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου εργαλείου είναι ότι δε χρειάζεται να έχεις κάποια προηγούμενη εμπειρία σε επεξεργασία βίντεο. 

Ουσιαστικά, δίνεις στο Pictory AI ένα κειμενάκι ή ένα άρθρο που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το βίντεο. Το εργαλείο απλά θα μετατρέψει το κείμενο που του παρέχεις σε υψηλής ποιότητας βίντεο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το blog σου ή για τα social media. 

5. Copy.ai  

Το Copy.ai είναι ένας κειμενογράφος (copywriter) Τεχνητής Νοημοσύνης που προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας κειμένων μάρκετινγκ για διάφορους σκοπούς, όπως σελίδες, τίτλους, σλόγκαν, λογότυπα, περιγραφές προϊόντων κ.α  

Χρειάζεται μόνο να εισαγάγεις ορισμένες λέξεις-κλειδιά ή μια σύντομη περιγραφή του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου. Στη συνέχεια, το Copy.ai θα δημιουργήσει δεκάδες δημιουργικές και συναρπαστικές παραλλαγές αντιγράφων για να διαλέξεις. 

6. Murf 

Το Murf, δημιουργεί ομιλία από κείμενο (voice generator). 

Το Murf δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να μετατρέψει κείμενο σε ομιλία, voice-overs και υπαγορεύσεις.

Συγκεκριμένα, προσφέρει πολλές επιλογές προσαρμογής για να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τις καλύτερες φωνές με φυσικό ήχο. Διαθέτει μια ποικιλία φωνών και διαλέκτων (πάνω από 100 φωνές από 15 γλώσσες) από τις οποίες μπορείς να επιλέξεις.

Μπορείς ακόμη να προσθέσεις παύσεις και έμφαση ή να αλλάξεις την προφορά. 

7. Grammarly 

Το Grammarly είναι ένας βοηθός γραμματικής και γραφής με Τεχνητή Νοημοσύνη. Επομένως εντοπίζει και διορθώνει λάθη γραμματικής, ορθογραφίας, στίξης και ύφους.  

Το Grammarly εξαφανίζει τα λάθη από το περιεχόμενο και το ετοιμάζει για τα μάτια του κοινού. 

8. GitHub Copilot 

Το GitHub Copilot είναι ένα εργαλείο προγραμματισμού, που βοηθά τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Πώς γίνεται αυτό; Προτείνει σχετικά αποσπάσματα κώδικα και ολοκληρώνει γραμμές κώδικα με βάση την εισαγωγή του χρήστη.  

Υποστηρίζει αρκετές γλώσσες προγραμματισμού, όπως C++, Python, JavaScript, TypeScript κ.α. 

9. Soundraw 

Τέλος το Soundraw,  είναι μια αυτόματη γεννήτρια μουσικής. 

Με το Soundraw μπορείς να δημιουργήσεις μουσική χωρίς δικαιώματα μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης. Μπορείς να επιλέξεις το είδος της μουσικής που θέλεις να δημιουργήσεις, τα όργανα που θα χρησιμοποιηθούν, την επιθυμητή διάθεση, αλλά και τη διάρκεια του κομματιού που θα παραχθεί. 

Σίγουρα τα παραπάνω εργαλεία μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη αλλά αξίζει πραγματικά να αφήσουμε τη τεχνητή νοημοσύνη να εισβάλλει σε τόσες πολλές καθημερινές και διασκεδαστικές για εμάς λειτουργίες;

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

More articles