Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2024 | Μεσόγειος: Πηγή Ζωής και Πολιτισμού


Η πιο σημαντική γιορτή STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής καταφτάνει! Για τη σχολική χρονιά 2023-2024, ο Τελικός του Πανελληνίου έχει ως θέμα «Μεσόγειος θάλασσα: πηγή ζωής και πολιτισμού» και θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024. Ένα αφιέρωμα πολιτισμού και μελέτης της θάλασσας που μας περιβάλει, με σκοπό η μαθητική κοινότητα να καταστεί ο θεματοφύλακας της ποιότητας της Μεσογείου. Νωρίτερα το Μάρτιο, αρχές και μέσα του μήνα, θα λάβουν χώρα οι Περιφερειακοί, προκριματικοί αγώνες ανά την επικράτεια.

Μέσω του Πανελλήνιου ِΔιαγωνισμού STEM  οι μικροί μαθητές κατανοούν τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς. Μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύσσουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους καθιστώντας τους μαθητές κοινωνούς και ενεργούς πολίτες. Τέλος, οι συμμετέχοντες και κυρίως οι μαθητές αποκτούν αυτοπεποίθηση μέσα από τη γνώση.

Τα τελευταία 10 χρόνια οι υποψήφιοι του Διαγωνισμού αυξάνονται ραγδαία με αποτέλεσμα πλέον να λαμβάνουν μέρος στην έδρα της κάθε γεωγραφικής περιφέρειας της χώρας μας και στη συνέχεια αυτοί που προκρίνονται να λαμβάνουν μέρος στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό.


ℹ️ Πληροφορίες & Συμμετοχή 👉https://stem.edu.gr/panellinios-2024/

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

More articles