Η Amazon προσφέρει δωρεάν μαθήματα Generative AI μέσω του προγράμματος AI ready

Σε μία νέα πρωτοβουλία φέρεται να έχει ξεκινήσει η Amazon με την “AI Ready”, η οποία παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα σχετικά με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη.

Η πρωτοβουλία αυτή πέρα του ότι αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη στο τομέα της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης , αποτελεί και επέκταση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της για τις ΑΙ δεξιότητες που βασίζονται στο AWS και τώρα περιλαμβάνει οκτώ δωρεάν μαθήματα για τη διαχείριση και την ανάπτυξη AI projects. Η εταιρεία έχει ήδη εκπαιδεύσει 21 εκατομμύρια ανθρώπους σε δεξιότητες AWS cloud computing και στοχεύει να έχει 2 εκατομμύρια ανθρώπους που θα χρησιμοποιούν τα μαθήματα AI μέχρι το 2025.

Η ζήτηση για δεξιότητες AI αυξάνεται ολοένα και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου και οι εταιρείες είναι διατεθειμένες να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς σε όσους διαθέτουν αυτές τις δεξιότητες. Ωστόσο, τα μαθήματα αυτά χρησιμεύουν επίσης για την προώθηση των προϊόντων AI της ίδιας της Amazon. Η Amazon θα παρέχει “μη τεχνική” εκμάθηση που θα εισάγει τα άτομα στα βασικά στοιχεία του generative AI στο σχεδιασμό έργων γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και στη χρήση του code generator, του CodeWhisperer της Amazon. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα εκπαιδεύσουν τα άτομα σχετικά με τη μηχανική μάθηση AWS, τα γλωσσικά μοντέλα και τον κατασκευαστή εφαρμογών Bedrock AI, αυξάνοντας δυνητικά την παρουσία της Amazon στην αγορά AI τεχνολογίας δίπλα σε μεγάλους παίκτες όπως η Microsoft / OpenAI και η Google.

Όσοι ενδιαφέρονται για αυτά τα δωρεάν μαθήματα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αρχική εκπαίδευση για τη δημιουργία AI και την εισαγωγή στο CodeWhisperer στον ιστότοπο AWS Educate. Τα υπόλοιπα δωρεάν μαθήματα, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης της χρήσης του Amazon Transcribe, είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο AWS Skill Builder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

More articles