7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next

Χάρη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next, δύο μαθητές Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, απέκτησαν ελεύθερη πρόσβαση σε εργαλεία και νέες τεχνολογίες κατασκευάζοντας ένα μικρό ηλεκτρικό αυτόνομο αεροσκάφος που εντοπίζει τυχόν φωτιές. Επιπλέον προειδοποιεί εγκαίρως την Πυροσβεστική Υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Φέτος, για άλλη μια χρονιά, ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next, καλεί μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου να λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και του τόπου τους με μια δική τους κατασκευή ή τεχνολογική εφαρμογή. Οι μαθητές βρίσκουν τρόπο με τη συνεργασία των καθηγητών τους να αντιμετωπίσουν τυχόν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά και οι συνάνθρωποί τους. Είναι  μια δοκιμασία που θα τους φέρει πιο κοντά στον μαγικό κόσμο των δεξιοτήτων STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Για όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες της χώρας μας έχουν τη λύση και το Ίδρυμα Vodafone το ξέρει καλά και τους εμπιστεύεται. Για αυτό και τους δίνει το βήμα, τα εφόδια και το χρονικό περιθώριο να τη δοκιμάσουν, να την αναπτύξουν και να την τελειοποιήσουν.

Το πρόγραμμα Generation Next στέκεται δίπλα στα σχολεία και λειτουργεί υποστηρικτικά ως ένας πολύτιμος εκπαιδευτικός θεσμός. Με το Διαγωνισμό αυτό ανοίγει διάπλατα η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και κατ’ επέκταση στη δυνατότητα για ένα καλύτερο αύριο σε όλους και όλες ανεξαιρέτως. Μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να πάρουν μέρος, μπορούν να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα με επικεφαλής έναν ή μία εκπαιδευτικό που θα δηλώσει συμμετοχή έως τις 4 Μαρτίου 2024 και θα υποβάλει το project έως τις 28 Απριλίου 2024.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό διεκδικούν φανταστικά δώρα, ενώ η νικήτρια ομάδα θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί για τρεις ημέρες το CERN (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών) στην Ελβετία.


Σχετικά με το πρόγραμμα Generation Next
To Generation Next είναι το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων του Ιδρύματος Vodafone, που προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στην STEM εκπαίδευση και στις νέες τεχνολογίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όπου και αν βρίσκονται στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα, με επίκεντρο την ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr, μετρά περισσότερους από 112.000 ωφελούμενους και 721 καινοτόμα projects μαθητών. Μέσα από το Generation Next, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες, να πειραματιστούν με τα ψηφιακά εργαλεία, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες για το κοινό καλό, δημιουργώντας έτσι ένα καλύτερο αύριο για όλους. Αξίζει να αναφερθεί πως το Πρόγραμμα Generation Next έχει λάβει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Συγκεκριμένα, υπό την έγκριση τελεί όλο το εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα, ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next που υλοποιείται και τη φετινή σχολική χρονιά καθώς και τα δωρεάν εξωσχολικά εργαστήρια STEM που υλοποιούνται σε απομακρυσμένες ή αποκεντρωμένες περιοχές της χώρας μας.
Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

More articles